Montering og samling

Så er klapper og dørplader kommet hjem fra maleren

Mine nyindkøbte 6x12" Superlight Minilite fælge og racerdæk. Købt i England

Ja så er minien endelig kommet til maleren. Forventes færdigmalet torsdag den 17 marts.

Så er den klar til den første gang sanding.

Første gang udvendig sanding.

Så er den færdigmalet. Et fantastisk godt stykke malerarbejde. Den er meget flottere end jeg nogensinde havde turde drømme om.

Her er en glad og meget tilfreds Jimmi Simonsen ( Sæby Autoopretning & Lakering A/S )

Så er motor, forbro og bagbro monteret.

Tony er her i fuld gang med monteringen. Hvad skulle jeg gøre uden hans dygtige hjælp.

Så er den færdigsamlet. Et meget flot resultat. Der mangler dog stadig enkelte justeringer på undervognen.

Bilen ankommer her til køreteknisk anlæg i Sæby. Her skal jeg tilkøre motoren samt justere undervognen. Jeg glæder mig meget og har gjort det i lang tid.

Så er prøvekørselen begyndt stille og roligt uden de store omdrejninger. Den er lidt for lav i bagerste venstre side, men ellers kører den perfekt.

Noget koncentreret ser jeg på GPS'en hvor mange km. jeg har kørt.

Slut for denne gang øv-øv

Efter et par timers prøvekørsel sluttede det hele lige pludseligt. Motoren begyndte at sætte ud, den kørte nu kun køre på de 3 cylindre. Jeg stoppede med det samme, transporterede bilen hjem på værkstedet. Ved et nærme eftersyn, kunne det konstateres, at en indsugningsventil på 3 cylinder hængte. 
Topstykket blev afmonteret. Ventilen havde ramt stemplet og bukket en stødstang, men ellers ingen skader. Hvad årsagen var til den hængte ventil er der ingen rigtig som vil udtale sig om. Poul Heichendorff fik topstykket over til reparation og gennemsyn.
I mellemtiden var der et par justeringer på undervognen som blev udført.
De sørgelige rester af en bukket ventil og stødstang.

Endnu en fejl på motoren

Efter 14 dages dejlig ferie i USA, blev det atter hverdag igen. Topstykket var blevet renoveret og genmonteret, klar til endnu en prøvetur. Nu skulle det være, men ak. 😠 jeg blev for ivrig, og pressede motoren for meget, inden jeg havde efterspændt toppen. Hvad sker der så ? Ja rigtig, jeg brændte toppakningen af. Jeg er så gal på mig selv , at jeg kunne gøre det. Jeg var blevet advaret om, hvad der kunne ske hvis jeg glemte det. Jeg kan kun takke mig selv for denne skade.
Jeg skiftede toppakningen ud den følgende lørdag, for igen at prøve den af.
Da jeg startede den op, røg den utroligt meget med blå røg, og lugtede meget som en gammel udslidt motor. Jeg fik at vide, at det højst sandsynligt var olie/vand som lå i lydpotten der var skyld i røgen. Potten blev afmonteret, men der var ikke nogen vædske  i potten.
Da jeg havde en aftale med Jørn Laulund, Støvring, om afprøvning på rullefeltet, kørte jeg selvfølgelig ned til ham. Han så straks at den røg meget, og foretog en kikkertundersøgelse af alle fire cylindre. Tændrørene på 1 og 4 cylinder var fugtige især på 1. cylinder. Vi kunne også se årsagen til, at den røg så meget. Der løb olie ned gennem venttilstyrene på 2 ventiler. Rullefeltet blev der så ikke noget af, og jeg kørte nu slukøret hjem igen. Nu er topstykket endnu engang afmonteret og sendt til København. Jeg er spændt på, at høre dommen fra Poul Heichendorff.
Hele motoren bliver nu samtidig skilt ad. Jeg har bestilt 4 stk nye specialstempler samt en fullrace specielslebet knastaksel hos Poul. Den SKAL være køreklar til løbet på Jyllandsringen den 27 og 28 august. Nu skal det bare lykkes. Min uheldskvote er opbrugt for i år, mener jeg 😀Om jeg så skal cykle jyllandsringen rundt, skal jeg bare ud at køre nu.🤒
Den brændte toppakning.

Her er så de nyindkøbte specielstempler samt fullrace knastaksel. Nu begynder det at blive spændende. Motoren bliver først samlet igen i uge 30.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.08 | 21:01

Hej igen! Vi var på tur til Sæby da jeg skrev til dig. Jeg har stadig stropperne og oplys lige dit tlf. nr. på Jens-nsu@c.dk Hilsen Jens

...
07.08 | 19:35

Hej Jens.

Du må meget undskylde, at jeg først svare dig så sent, men helt ærligt, så havde jeg overset din besked.Hvis du har stropperne er jeg meget interesse

...
20.05 | 11:54

Hej! Du købte min trailer og hvis du er interesseret har jeg fundet nogle fastspændingsstropper til den. Disse stropper er konstrueret så de passer på hjulene

...
27.04 | 15:54

Det var en stor oplevelse, at se dig køre igen - du og bilen gjorde det godt😊

...
Du kan lide denne side