Historien om CJ Racing

Det hele startede i 1971.....

Mit navn er, Claus Johansen, Strandhusevej 15, Sulbæk, 9900 Frederikshavn. Jeg er 72 år, og er selvstændig arkitekt på det 33 år.
Jeg er født og opvokset i Sorø, på Vestsjælland, byen som siden 1960 og op til til idag, er kendt for flere kendte racer,- og rallykørere.
Den første interesse for biler fik jeg inddirekte fra min far og mor, som i 1968 anskaffede sig en næsten ny Ford Cortina  1500 GT, i farven racinggreen med flødefarvet sidestriber. Det var bilen, som jeg kunne låne, og køre i, da jeg 3 år før havde fået kørekort. Bilen blev købt hos den daværende kendte racerkører, Jørgen Nielsen Sorø, ( Texaco Sorø, Alleen ). Den havde tilhørt Robert Nellemann Jacobsen, som havde deltaget i et enkelt Rally Monte Carlo i den. Jørgen, var selvfølgelig med til at lave de første ændringer på den, sænke den og lave om på udstødningen ( fjerne den forreste potte) så den fik den rigtige GT lyd.
Efter et års tid, fik vi motoren tunet, af en anden kendt racerkører fra Sorø, Steffen Nielsen. Bilen kom  til at køre som en drøm, og lyden af de to dobbelte Weber karburratorer var helt specielt.
Desværre blev den efter 3 år næsten totaltskadet. Den blev dog rettet op igen, men det blev aldrig den samme bil igen.
Jeg havde mange gode og sjove timer i den. Det var på det tidspunkt jeg lærte min gode ven, Kurt Andersen, Sorø, at kende, i dag en meget dygtig classic rallykører. Han var mekaniker hos DOMI i Sorø, og elskede derfor naturligt, hurtige og larmende biler😀. Vi begyndte, at køre Sorø og opland tynd, men det blev på et tidspunkt for kedeligt. Jeg gik rundt med drømmen om, at få min egen bil ( Morris Cooper ), og det lykkedes.
Efter et stykke tid, kom jeg i kontakt med Bjørn Madsen Sorø ( Ny ejer af Texaco Sorø ). Der var en del unge mennesker, som var glade for biler, og havde tilholdssted hos Bjørn, og som kørte en del manøvre,- og specialprøver. Det gav mig lysten til, at prøve det selv.
Kurt fik mig overtalt til, at få minimotoren tunet til en gr. 2 bil. Det var jo meget dyrt for en studerende, men jeg blev efter en del overvejelser overtalt, så det blev Kurt ( DOMI Sorø ) som fik opgaven, at tune den.
I det næste år kørte jeg en del prøver, hvor resultaterne blev bedre og bedre for hvert løb jeg kørte.
I den periode kom jeg til, at møde mange kendte rallykører fra Sorø og Fjenneslev ved Ringsted. De var alle med i det kendte rallyteam, Team Esso Fjenneslev, som var stiftet af Jørgen Hansen, Fjenneslev. Her var udover Jørgen Hansen, også Jens Ole Kristiansen Sorø, Flemming Laubjerg Sorø, Peter Axelsen Sorø samt Kurt Andersen Sorø m.fl.
Hver en ledig stund, i de næste 4 år, tilbragte jeg ned hos Jørgen og Anne Lise. Der var et rigtig godt sammenhold og humor, hvor alle hjalp hinanden på kryds og tværs.
Det blev til mange kørte km prøver og rally rundt omkring i Danmark, sammen med min co-driver, Dan Larsen Pedersborg. Især de 2 år i Asconaen, blev rigtige gode med en del pæne resultater.
Som nævnt i et efterfølgende afsnit, købte jeg gennem tiderne et par nye biler af Jørgen ( Rally Kadet 1900 og Ascona 1600 S ) udelukkende til brug for manøvreprøver og rally. Jeg lærte meget dengang, om både køreteknik og de forskellige motorer og deres opbygning. Jeg er idag sikker på, at det har givet mig så meget erfaring, selvom det er så mange år siden jeg stoppede, at jeg vil være godt rustet som ny ( gammel ) racerkører.🤭
Forbindelsen med alle vennerne og racerløb, mistede jeg helt i 1977, da min kone og jeg flyttede til Frederikshavn. Det var meget svært for mig, og jeg har virkeligt savnet det hele i alle årene.
Året 2010, var så året, hvor jeg endelig fik kontakt igen med 3 af de gode gamle venner, Kurt Andersen, Peter Axelsen og Jørgen Hansen. Vi har allerede haft flere hyggelige timer sammen,hvor der rigtig er blevet snakket om rally, baneløb og gamle dage. Vi bliver jo alle ældre, så derfor er det vigtigt, at vi bevare vores venskab, selvom afstanden er stor.
Nu vil de næste år vise sig, om det lykkes mig, at få tålelige resultater, på de forskellige danske og svenske racerbaner, eller om jeg vil stoppe for altid. En ting er sikkert, det bliver bare sjovt, og jeg må bare nyde det i fulde drag.

Her sidder jeg ved siden af, Flemming Laubjerg, Sorø, på en rigtig grusgravhastighedsprøve. Læg lige mærke til Flemmings sikkerhedsbælte, som hænger ud under døren. Vi havde lige siddet fast ved starten.

Halvdelen af Team Esso Fjenneslev

Kurt Andersen på en specielprøve ved Roskilde

Jørgen Hansen på en specielprøve ved Roskilde.

Mig selv på samme prøve ved Roskilde

Jørgen Hansen i sin sædvanlige fine stil.

Selv de dygtigste ( Jørgen Hansen ) laver fejl.

Jørgen Nielsen Sorø, Dansk mester på Roskilde Ring.

Overskrift 1

Min første Mini Cooper S 1275

Overskrift 1

På denne prøve knækkede min ene trækaksel

Overskrift 1

Hastighedsprøve i grusgrav ved Roskilde

Overskrift 1

Overskrift 1

Overskrift 1

Prøve på Roskilde Dyreskueplads

Overskrift 1

Overskrift 1

Den sidste dag jeg havde Kadetten. Billedet er taget på skydegården i Auderød

Overskrift 1

Min nye Opel Ascona 16S

Overskrift 1

Overskrift 1

Overskrift 1

Overskrift 1

Overskrift 1

Helt nymalet Ascona

Overskrift 1

Sidste billede af bilen inden jeg solgte den og flyttede til Frederikshavn.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Jan Blume Larsen | Svar 16.09.2017 19:08

Jeg kan godt huske ,at du kørte min søster hjem fra "Klubben",tilbage sidst i tredserne.Den gode lyd fra Cortinaen,
tog man ikke fejl af,der midt på natten.

s | Svar 22.05.2013 18:43

Meget morsomt at se alle de gamle billeder - minderne dukker frem

jørgen hansen | Svar 19.05.2013 11:37

hej claus. Dejligt at du har lagt disse skønne billeder på nettet

Michael Lund | Svar 19.08.2012 12:59

Hej.. Hvor er det herligt at se dine gamle billeder , og læse din historie, jeg kender kurt andersen og dan larsen. check www.michaelsrallyteam.dk mvh M LUND

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.08 | 21:01

Hej igen! Vi var på tur til Sæby da jeg skrev til dig. Jeg har stadig stropperne og oplys lige dit tlf. nr. på Jens-nsu@c.dk Hilsen Jens

...
07.08 | 19:35

Hej Jens.

Du må meget undskylde, at jeg først svare dig så sent, men helt ærligt, så havde jeg overset din besked.Hvis du har stropperne er jeg meget interesse

...
20.05 | 11:54

Hej! Du købte min trailer og hvis du er interesseret har jeg fundet nogle fastspændingsstropper til den. Disse stropper er konstrueret så de passer på hjulene

...
27.04 | 15:54

Det var en stor oplevelse, at se dig køre igen - du og bilen gjorde det godt😊

...
Du kan lide denne side